Menu
Gildia Pióra na Patronite

Tęsknocie

Kawa z tęsknotą

Już wyjdź
z ciszy
po poręczy cierpienia
na nów blasku księżyca
srebrzącego się
w ostojach snu

W wiklinie uczyć
wypleciony mały koszyczek
w którym zmieści się chwila
obok osiedlowej ławki
malowanej uczuciami w pośpiechu

Każdy ma jakąś drogę
w przyszłość
my jej nie mamy

Pusta filiżanka z zamyśleniem
w oddechu.

127 821 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!