Menu
Gildia Pióra na Patronite

Opuszczony pokój

Kawałek światła wpada przez okno,
W opuszczonym pokoju dostrzegam kurz,
I przez tę chwilę jedną, ulotną,
Byłem żywy jak pył wznoszący się tu,
I chmury przysłoniły blask słońca przez moment,
Nim się spostrzegłem, wszystko zaczęło spadać w dół,
Ktoś po raz kolejny zabierze me serce zranione,
Zmęczony znów ujrzę jak przecina je w pół.

12 445 wyświetleń
168 tekstów
5 obserwujących
  • awatar

    18 March 2014, 17:41

    odkurzanie pokoju pobudza serce

  • vikkka

    18 March 2014, 15:18

    Ładny podoba mi się ten wiersz .

  • Vicky87

    18 March 2014, 15:11

    Świetny wiersz, usnuty z tęsknoty i niepewności co dalej.
    w szczególności podoba mi się ten kawałek: "Byłem żywy jak pył wznoszący się tu" - cudne porównanie :-)