Menu
Gildia Pióra na Patronite

papierowe serce

Kartka papieru, zwykła, biała, cienka
taka sama jak milion innych, delikatna
trochę pomięta, wyślizgująca się z rąk
nie za duża, nie za mała, w sam raz
czekająca aż zrobisz z niej coś twórczego
może narysujesz tam coś kolorowego, życiowego
albo zrobisz z niej zwierzątko Origami
ewentualnie namaluj na niej jakieś arcydzieło
Kredkami, farbami, pastelami czym tylko chcesz
zaraz co ty robisz ? Nie rób tego !
Dlaczego ją porwałaś ? jak mogłaś ?
Tą kartką było moje serce czekające
W całości w twe ręce się oddające
Jak żeś je uformowała tak
teraz będziesz jego żniwa zbierała

10 856 wyświetleń
68 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!