Menu
Gildia Pióra na Patronite

Strzępek z ulicznego gwaru...

Karolkowa... róg ulicy.
Sklepik -rupieciarnia.
Obok stoi koksiak z żarem
i... stara latarnia.

Niby dzień jak co dzień.
Ktoś przejdzie.Przystanie.
Czasem słychać strzępy rozmów.
Śmiech lub... narzekanie.

Jakiś dzieciak wymachuje
wydaniem KURIERA.
W dłoni kupca dźwięczą klucze
pewnie... sklep otwiera.

Słychać tramwaj od ulicy
i... płozy furmanek.
Jak na co dzień lecz przed laty.
W zimowy... poranek.

55 161 wyświetleń
395 tekstów
57 obserwujących
  • fyrfle

    23 November 2016, 16:38

    Piękna chwila retro.

  • Cris

    23 November 2016, 09:54

    Świetny...wydźwięk tamtego klimatu...
    Pozdrawiam :)

  • 23 November 2016, 07:58

    pozytywny strzępek warto pocerować

  • giulietka

    23 November 2016, 07:50

    Pięknie uchwyciłaś klimat dawnych uliczek, historie, które pamiętają już tylko stare kamienice.
    Pozdrawiam ciepło, Agnieszko;)