Menu
Gildia Pióra na Patronite

KAPLICZKA

Jest święte miejsce w Nowej Wsi
Kapliczka na rozstaju dróg
Łagodne szczęście daje mi
Od dziecka wiernie czeka Bóg

Nie było mnie tu wiele lat
Jak życie przeszło nie wie nikt
Z nadzieją poszłam w stary świat
Poznałam prawdę, złudny mit

Zostanę już po życia kres
I będę miała zdrowy sen
Gdzie wiosną pachnie lila bez
Odpowiem troskom - idźcie hen!

Zapraszam cię do miłej wsi
Słyszysz jak serce tłoczy krew?
Stań pod kapliczką u jej drzwi
I oczyść duszę, pokłoń się!

Refren:
Pod cichą, modrą kapliczką
Mam swoje miejsce na ziemi
Przyjaznej Bożym owieczkom
Na zawsze między bliskimi!

155 wyświetleń
2 teksty
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!