Menu
Gildia Pióra na Patronite

OBOJĘTNOŚĆ

Kakaowe lilie
mrugają z wazonu.
Granatowe słońce
opowiada nową bajkę.

Znów każdy się śpieszy
z wiklinowym koszykiem
wieczornych doświadczeń.

To był dla ciebie
kolejny złoty diament
wyryty w kraciastym zeszycie,
ale księżyc już rozpiął guziki.

Spoglądasz na mnie
i dziwisz się czemu…
uśmiech nie mruży mi oczu
nawet na widok dobrej komedii

Ja nie widzę już nawet śmierci.

5435 wyświetleń
45 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!