Menu
Gildia Pióra na Patronite

✿~Świt~✿

Już za oknem wstaje świt
Promyk słońca dzień rozbudził
Zapach kawy przerwał sen
Budzik dzwonił choć marudził

Dzień słonecznym okiem pieści
Każdy kwiatek który kwitnie
Pijąc rosę z ich kielichów
Rozchylając płatki sprytnie

Wdzięcznym głosem ptak zaśpiewał
Przycupnąwszy na krużganku
Dźwięczne tony śląc do nieba
Hen pomiędzy chmurek wianków

Dzień radosny jak marzenie
Cieszy sobą budząc zmysły
Co dzień patrzę w mroźne okno
Żeby te poranki przyszły.

109 503 wyświetlenia
648 tekstów
56 obserwujących
  • misiek45

    2 April 2013, 22:58

    Cieszy mnie że się podobał ,dziękuję pięknie za Wasze opinie -pozdrawiam miło na dobranoc :)

  • giulietka

    2 April 2013, 14:17

    Fajna ballada porankowa o zapachu kawy i rumieńcach rogalika, to znaczy, że dzień zaczyna się na dobre... ;)

  • Gaia

    2 April 2013, 11:44

    Ja też czekam Aguś. Ja też.
    Dość już zimy. Może Marzanna się nie utopiła gruntownie.
    :)

  • Pechowa_

    2 April 2013, 11:32

    Jak zawsze radośnie! : )))

    Pięknie Aguś :)

  • miramija

    2 April 2013, 11:08

    Radosny ten Twój świt Agnieszko :) A z nim i mój poranek :) pozdrawiam :)

  • 2 April 2013, 10:52

    Oj ja również..
    Piękny wiersz.
    Wiosna ...
    Pozdrawiam :)

  • zugimihau

    2 April 2013, 10:05

    szybciej się wstaje z łóżka:)

  • krysta

    2 April 2013, 00:44

    Agnieszko pogodnie u Ciebie,aż miło...pięknie :)
    Pozdrawiam na dzień dobry !
    :))