Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jednokierunkowa od miłości

Już wiem, jak miłość zabija,
kiedy jedno kocha,
a drugie jest wyłącznie
chłodnym przeciągiem
w rozgrzanym sercu.
Między ja i ty
stały nasze marzenia,
dziś tylko moja nadzieja
i twoje być może
pozwala oddychać.
Niegdyś wiedziałam...
Teraz jedynie mogę się domyślać,
że oddałbyś mi nerkę,
gdybym była w potrzebie.
My... chyba już umarliśmy.
Choć nasz dom wciąż stoi
zarośnięty bluszczem.
Jak zawsze.

146 998 wyświetleń
1738 tekstów
256 obserwujących
  • 22 June 2011, 21:26

    Widocznie czas znaleźć inny lokum. :)

  • satjow

    22 June 2011, 21:24

    Przez te przeciągi już chyba mnie wywiało :)

  • Sol 8

    7 June 2011, 22:38

    Piękny duży plus zabieram ...

  • 7 June 2011, 16:38

    Dziękuję i proszę, możesz :)

  • LUNA LOVEgood

    7 June 2011, 16:36

    o LUDZIE!Super!!Mam pytanie.Czy mogę wykorzystać ten wiersz na moim blogu?Oczywiście napisałabym, że ty go pisałaś...
    A mój blog znajdziesz pod adresem:

    draco-hermiona-wieczna-milosc.blog.onet.pl