Menu
Gildia Pióra na Patronite

O jeden szept

Już tylko cisza
pomiędzy nami gra
w dłoniach przymykam tlące
jeszcze światełko nadziei

serca pogubiły rytm
fałszem brzmiący akord
odbija się od pustych ścian
jak bezimienne echo wciąż wraca

myśli niecierpliwe jeszcze błądzą
tęsknota wieczny wędrowiec
szuka nadal drogi we mgle
po drugiej stronie twoich rąk

ty słyszysz lecz usta milczą
odszedłeś o jeden szept za daleko
https://www.youtube.com/watch?v=QjZPUKVWZL0

65 473 wyświetlenia
735 tekstów
45 obserwujących
  • kati75

    27 January 2019, 09:15

    Dziękuję Madziu ;-)długo Cię nie było pozdrawiam serdecznie:-)
    Elu dziękuję zawsze wiesz co napisać;-)
    Pozdrawiam Was i uśmiech zostawiam;-))))

  • Naja

    25 January 2019, 22:25

    Piękny wiersz :-)))

    Dodam od siebie, ze swojej perspektywy - piękna jest cierpliwość, głębia smaków i serca bijące w jednym rytmie...
    Dlatego, nie jest mi żal młodości. Dojrzałe jabłka są słodkie ;-)))

    Dzisiaj szczególnie to do mnie dociera - 25 stycznia.

    Pozdrawiam Wszystkich serdecznie :-)))

  • kati75

    23 January 2019, 11:07

    Michał super napisane;-)
    Karolino pozdrawiam :-)
    Smoku łap :-))))))))) Miłego dnia Wam życzę:-)))

  • 22 January 2019, 16:54

    Śliczne.
    Pozdrawiam. :))

  • 21 January 2019, 09:32

    czasami niepozorny jeden szept za daleko a tyle zmienia- kradnę do zeszytu

  • silvershadow

    21 January 2019, 08:54

    jeden szept - pierścień otaczający ciszą.