Menu
Gildia Pióra na Patronite

Bądź Cierpliwa Joasiu

Już odszedł przeklęty mój demon
i spokój zawitał w mym sercu
i myślę dziś o tym by z Tobą
tam stanąć ... na ślubnym kobiercu.

Ten rok się tak zaczął jak burza,
lecz teraz się ona skończyła
i wiesz, że nie można tak dłużej,
ma śliczna, kochana dziewczyno.

Ma wierność jest niczym firmament ...
ogromny i trwały na wieki
a serce me Tobie oddane
nie zechce już innej kobiety.

Nie jestem tak przecież daleko
od Ciebie, me słodkie kochanie.
Niedługo doczekasz Ty tego
dnia, w którym mą żoną zostaniesz.

71 034 wyświetlenia
1135 tekstów
9 obserwujących
  • kuloodporna

    19 January 2020, 22:06

    Trzymam kciuki za wasz ślub...super wiersz... pozdrawiam ...:)

  • Moon G

    18 January 2020, 05:28

    ;* ;* ;*

  • Michaelowa

    18 January 2020, 05:27

    Wszystko będzie dobrze ;*

    od Moon G