Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

z ust do ust

już nie bolą nas
fragmenty naszych słów
w cudzych dłoniach

zawiść karmiąca satysfakcją
sama zdechła z głodu

a my

ramionami świtu
rozkładamy w półmisach
na wzór twojej czystości
obrus wspólnego śniadania

sycąc wzajemnie
owocem sekretów
kąciki ust

11 501 wyświetleń
204 teksty
15 obserwujących
  • 18 May 2018, 10:27

    piękny, czule chwytajacy za skrawki duszy

  • kati75

    16 May 2018, 08:31

    świetny wiersz!

  • Malusia_035

    15 May 2018, 09:40

    lekko się czyta ,takie właśnie lubię ,świetny :)

    Pozdrawiam :)

  • 14 May 2018, 14:24

    Rewelacyjny tekst, zabieram do zeszytu

  • marka

    13 May 2018, 21:09

    Dla mnie piękny...

  • Naja

    13 May 2018, 14:57

    Zrozumienie, wzajemność, solidarność jest bronią przeciwko każdemu złu i niegodziwości...:-)))

  • AMA

    13 May 2018, 11:30

    mimo wszystko czas wiele zmienia...