Menu
Gildia Pióra na Patronite

nienawidze

już nawet Bóg posmutniał
chowając wzrok
pod spracowaną dłonią
przyglądając się
tej naszej miłości

ile razy oddychając
tym samym powietrzem
dusiliśmy się
kiedy gdzieś nasze oczy
dotknęły się w kącie dusz

ile razy…
zaciskaliśmy palce w pięść
mijając się w tłumie
otoczeni przez setki myśli i słów
zamiast wyciągnąć dłoń
ku tej drugiej

nie chce już krzyczeć
ile oddałbym za Twój
prywatny oddech
który w chłodne wieczory
mieszałby się z moim

Nienawidze
Cię kochać...

23.04.2013

http://www.youtube.com/watch?v=5anLPw0Efmo

16 294 wyświetlenia
237 tekstów
71 obserwujących
  • katjaa

    7 May 2013, 21:50

    nie inaczej, pozdrawiam Cię ciepło

  • zugimihau

    7 May 2013, 19:52

    to powinienem się chyba cieszyć:)

  • katjaa

    7 May 2013, 18:23

    bardzo dobrze, gratuluję

  • zugimihau

    7 May 2013, 16:12

    to dobrze czy źle?:)

  • katjaa

    6 May 2013, 22:35

    poruszasz mnie..

  • Insomniaa

    28 April 2013, 11:29

    ten wiersz... ścisnęło mi serce... poczułam się jakbyś pisał o moich odczuciach...
    bardzo... jestem bardzo wzruszona ..

  • zugimihau

    24 April 2013, 12:31

    a ja to czuje..ehh:)

  • zugimihau

    23 April 2013, 22:18

    tak to bywa...

  • luterin

    23 April 2013, 22:12

    I ja posmutniałam po tych strofach...