Menu
Gildia Pióra na Patronite

16:45...

Już za piętnaście piąta, jest jak myślałem;
znowu mnie olałaś;
nic nie napisałaś;
choć obiecywałaś;

Co zrobić mam teraz, nie wiem już sam;
mam prezent dla Ciebie, ale Ci go nie dam;
na dziś wieczór wyznanie zaplanowałem;
i przy lustrze przez pół dnia się przygotowywałem.

Czekam do piątej, chwili dłużej ani;
potem tylko powiem;
Żegnaj mojej Hani.

1016 wyświetleń
9 tekstów
0 obserwujących
  • 12 August 2010, 18:35

    Lekko i z humorem choć o przykrej sprawie. Pozdrawiam:)

  • Seneka 18

    12 August 2010, 17:35

    Podoba mi się...lekko pisany wiersz i treść jasna :)