Menu
Gildia Pióra na Patronite

patrzę na naszą Itakę

już tylko majaczy w dali

a zamglony horyzont
przeciera oczy

i buja naszą łódź
rozczarowany szkwał

przystań mieliśmy w zasięgu serca

83 941 wyświetleń
973 teksty
64 obserwujących
  • onejka

    22 September 2016, 22:23

    dobree, wezmę pod uwagę ;)

  • Taaak

    22 September 2016, 22:20

    Nie trać z oczu tego co oferują inne biura podróży;)))

  • onejka

    22 September 2016, 22:19

    he he zdarza się przegapić odpowiednią wyspę

  • Taaak

    22 September 2016, 22:16

    I taka mogłaś być piękna...

  • 22 September 2016, 21:15

    Taaaak, moja wyobraźnia w ogóle jakaś taka, niekompletna...
    Fajnie, Bono się ucieszy. :))

  • onejka

    22 September 2016, 20:15

    Co za etos, Yestem Twoja wyobraźnia nie ma horyzontu ;)
    Dzięki pozdrawiam U2 :)

  • 22 September 2016, 15:53

    I taka to historia Kalipso i tego, jak mu tam... co wpuścił trojana... ;)
    Piękny tekst.
    Pozdrawiam. :))

  • nicola-57

    22 September 2016, 14:41

    to mamy tak samo. Ja też tęsknię za Odysem i Jego twórczością.
    może nas usłyszy...

  • onejka

    22 September 2016, 14:38

    właściwie to Odys mnie zainspirował, a szczególnie jego nieobecność
    ilekroć czytam jego wiersz, który mam na swoim profilu żal mi, że już tutaj nie pisze
    dziękuję, miłego :)

  • nicola-57

    22 September 2016, 14:30

    perfekcyjny zapis
    interesujące metafory
    reasumując: piękna, wzruszająca miniatura.

    tekst do wyróżnienia

    pozdrawiam serdecznie:)