Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wszesnozimowa bezsenność

Już świta,
już zbudź się Dziecino Miłości.
Czas wyruszać
w światło błękitnych dusz.

Znajdź swe oczy zagubione
wśród niespokojnych twarzy.
Znajdź tą jedyną,
przeznaczoną Ci.

Wskaż jej drogę Światła.
I zostaw samą. I zaśnij.
Niech Cię nie zbudzi nic,
prócz świtu.

2324 wyświetlenia
139 tekstów
4 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!