Menu
Gildia Pióra na Patronite

~~Wiosna~~


Już słoneczko zaświeciło
Nawet słowik nocą śpiewa
Młode listki tak soczyście
Rozwijają się na drzewach

Wiosna przyszła roześmiana
Przyglądając się naturze
Zatańczyła klaszcząc w dłonie
Bo zakwitły dla niej róże

W wianku z fiołków i stokrotek
I w miętowej zwiewnej szacie
Zawsze piękna i dostojna
W swym wiosennym majestacie

W kroplach rosy otulona
I w motylkach kolorowych
Delikatna Pani wiosna
Przywołała zawrót głowy.

109 500 wyświetleń
648 tekstów
56 obserwujących
  • Naja

    24 March 2014, 19:02

    Zapachniało fiołkami i wiosennym ciepłem powiało... :-)

  • krysta

    21 March 2014, 10:10

    Cieplutki wiersz :)
    Pozdrawiam Agnieszko na dzień dobry ;)