Menu
Gildia Pióra na Patronite

[przedwiośnie]

już się zima skończyła
jeszcze nie ma wiosny
spod stopionego śniegu
zaraz wychyli głowę kwiat
przebiśnieg
a może krokus

świat z bieli w zieleń
przepłynie spokojnie
tak jak to od lat
ma w zwyczaju

powietrze
nagle się stanie pachnące
kos na drzewie zagwiżdże
zwiastując wiosnę

otworzę okno
kiedy wstanę
będę wdychać słodką woń
nadchodzącej wiosny

poczuć przedwiośnie -
przemijające, ulotne
tego właśnie pragnę najbardziej

717 wyświetleń
7 tekstów
0 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!