Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jak nie dać się depresji?

Już się przyzwyczaiłam
do obojętności.
Nienawiść nie boli
i to co myślą o mnie.

Nie ma nic wbrew woli.
Nie uwiera nic czułych strun
na tym punkcie,
nie doskwiera mi
samotność, przywykłam
do takiego stanu rzeczy.

Nie będę rozpaczać,
że nikt o mnie nie pamięta.
Błoga cisza w domu.
Nikt nie wie nic
i ja nic nie powiem nikomu.
Co się u mnie dzieje...

Nie będzie plotek
i zawiść ludzką zduszę
w zarodku!

93 675 wyświetleń
898 tekstów
21 obserwujących
  • 24 December 2021, 14:00

    Znam to uczucie! Trzymajmy się, nie jesteśmy same!!! Serdeczne pozdrawiam, spokojnych Świąt, z zadumą w sercu, ale bez smutku!:)

    • Victoria Angel

      24 December 2021, 14:04

      Bardzo dziękuję, zwykle nie przepadam za świętami. Wydają mi się zawsze smutne, ale oczywiście z tej okazji życzę dużo zdrowia, radości i mnóstwo wymarzonych prezentów pod choinką. :-)))