Menu
Gildia Pióra na Patronite

Idźcie już z Nim

Teksty z obrazami - Idźcie już z Nim - exsilentio
Idźcie już z Nim - exsilentio

Już rzygasz z bólu, czy tylko wyjesz?
Wszystko sk*wysyny połamały?
Twój Świat cały?
Pamiętaj - Nie giń, póki nagle nie zginiesz.

Ona jest jak uśmiech Boga
Ty, spisany już na straty,
Ze spalonym światem,
Zatańczysz śmiechem na drogach.

A może i nie? Kto to wie?
No właśnie!
Póki nie wiesz ona nie zgaśnie,
Bo przecież jutro zawsze jest.

Jestem szczęśliwy, szczęśliwy w ch*j!
Spalony zdychałem jak stary plakat,
Aż nagle w sercu zapełnił się wakat.
Ot! Sruu! I Kapelusznik odtańczył bój.

To nie świat jest zły.
To tylko planeta. Taka ciepła skała,
Żywa życiem cała.
To my.

A jednak w największym dole drogi
Niech zawsze trzy będą z Tobą.
Wtedy chociaż nie nie masz nikogo.
A kiedy idziesz z wiarą, nadzieją I miłością,
To idziesz z Bogiem.
I tak jest najprościej - daj słowa innym
"Idź z Bogiem " bez trwogi.
Wtedy będzie lepiej bez niczyjej winy.

41 485 wyświetleń
573 teksty
6 obserwujących
  • RozaR

    7 July 2022, 22:03

    Ło matko - daj se luz .