Menu
Gildia Pióra na Patronite

Świt

już pękł horyzont świata
i słońce go otwiera
gdy zapala dzień nadchodzący

ta jasność jest złotem
promieni bogata

bo niebo z gwiazd obdziera
i światłem odbarwia mrok nocy

101 479 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • giulietka

    24 April 2013, 18:31

    Gdy zmierzchem ukołysany
    dzień zamknie słońcu powieki
    i czas kryształki zdarzeń
    zatopi w sercu bursztynem
    odgadnę błękit Twych myśli
    nawet w bezgwiezdne noce
    i ścieżki nasze odnajdę
    gdy ktoś przy mnie szepnie Twe imię

    Mam nadzieję, że to dopiero początek... tego co masz nam do powiedzenia:)

  • Pechowa_

    21 April 2013, 09:55

    Wspaniale piszesz....
    :)

  • słoneczniki

    19 April 2013, 08:29

    Cóż za słowa...
    piękne

  • Adnachiel

    18 April 2013, 19:13

    Dziękuję ślicznie za Waszą obecność, Piękne Panie :)

    Nie wiedziałem, że da się kilka tekstów dodać w jeden dzień :D

  • 18 April 2013, 19:09

    :>