Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kalejdoskop wiosenny

Już pączek zielony!
Pierwszy trel za oknem.
to poryw wiosny!
Coraz wyżej słońca promyk.
Jak zima nie zaskoczy!
Anioły w niebie pierzem
z poduszek sypną.
W marcu tu pyli, tam kwitnie.
Każdy jest w zachwycie!
Zakochana fauna.
Szuka ciągle do pary.
Gdy budzi się przedwiośnie.
Atakuje katar sienny!
Wszystko się rodzi małe,puchate.
Dzień coraz dłuższy.
Wita Świętem Kobiet,
święceniem jajek
i Dniem Matki.
1 Maj randką w ciemno się
zaczyna, serca biją jak dzwony.
Rumienią się w ogrodzie,
moje ulubione Tulipany.
Z uśmiechem dziecka,
czerwiec się pojawia.
Wiosenna symfonia.
Zewsząd do uszu płynie.
Choć za ptaszydłami
nie przepadam, wolę
z nimi na dystans.
A psik! A psik! A psik!
Na wszystko kicham.
Kiedy oczy łzawią.
Bez przerwy w nosie kręci.
I tak kocham wiosnę.
Za żabi koncercik to jest to!
Rechot o poranku.
Kumkanie o zachodzie słońca.
Żadna acapella nie dorówna nigdy!
Rzekotce, ropuszce, kumakowi.
Dopóki lato nie zagra
pierwszych skrzypiec wiośnie.
Zawsze chcę się nacieszyć.
Jak kwarantanna nie stanie
na przeszkodzie w przyrodzie.

92 601 wyświetleń
880 tekstów
21 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!