Menu
Gildia Pióra na Patronite

Oczom z moich oczu

już od siebie nie uciekam
w ciszę wychyloną za okno

bo jesteś…
w krótkim imieniu do przejścia
i mam o krok mniej do ciebie
by z tobą dzielić jeden oddech
między rzeźbą ust a dotykiem

i lubię gdy jesteś życiodajną rosą
w ogrodzie spragnionego serca
gdy gładkość skóry przenikasz

by wśród szeptów uskrzydlonych
oczom z moich oczu

- skraść niepowtarzalne kocham

21 246 wyświetleń
183 teksty
42 obserwujących
  • żyjmarzeniami

    8 November 2014, 19:05

    przepiękne !!!!!

  • słoneczniki

    18 March 2013, 20:39

    Cudo!

  • annak

    7 March 2013, 19:44

    z przyjemnością do Ciebie Gracjoo zaglądam, bo wiem, że zawsze piękno znajdę :) uroczo :)
    pozdrawiam serdecznie życząc miłego wieczorku :)))))

  • 7 March 2013, 19:43

    Cały wiersz mnie urzekł, a najbardziej to (:
    " (...)by wśród szeptów uskrzydlonych
    oczom z moich oczu

    - skraść niepowtarzalne kocham"
    Śliczne!
    Pozdrawiam:)