Menu
Gildia Pióra na Patronite

W 23

Już nie pojawiają się w wywoływaczu
czaro-białe twarze
pełne skupienia
lub uśmiechu
w czerwonym świetle zdarzeń

Płukane w wodzie i utrwalane
marzeniami
spokojnym spojrzeniem
bez współczesnego makijażu
rozmazanego półcienia palcem

Ostatnio zdjęcia wypływają z drukarek
wielkich maszyn
kolorowe jak reklamy

Teraz robi się miliony zdjęć
ale nie patrzy na nie
z docenianiem...

128 101 wyświetleń
1427 tekstów
95 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!