Menu
Gildia Pióra na Patronite

...

już nie ma wspomnień z lata
wyblakły kolorowe fotografie
listy miłosne utonęły w butelkach wraz z grzesznymi myślami mieszkającymi we mnie

chyba zrobiłam się zbyt zakazana dla Ciebie
zmieniłam się w cierpki owoc
zabrakło we mnie odrobiny Ewy
choć wąż drzemie na moim ramieniu

w tle słomiany raj
niedotrzymane obietnice
wypełniają serce jak wino
o gorzkim smaku życia

ponoć skrzydła są w głowie, a nie na plecach
wzbić nie umiem się samymi myślami
wciąż czuję Twój oddech za mną który przy ziemi mnie trzyma

daj odpocząć
odejść trochę dalej
zapomnieć w pełni

28 160 wyświetleń
259 tekstów
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!