Menu
Gildia Pióra na Patronite

XYZ.

już na dywan opadły słów twych znaczenia
wnętrze nie mieni się serca biciem
ciszej i ciszej umykają twe kroki
w korytarzu kamienicy niedzielnym świtem
już rok minął odkąd wyszedłeś
ostatni pocałunek na wargach mych kładąc
wciągając marynarkę w pośpiechu geście
przysięgę powrotu szeptem składając
rok pędem przebiegł
wskazówka zegara wciąż tyka
dni zmieniają się na kartkach pożółkłego kalendarzyka
cisza i słota
zimno i pustka
i tylko ten pokój na trzecim piętrze
wypełniony odległym wspomnieniem
jak wygląda prawdziwe szczęście

27 843 wyświetlenia
243 teksty
3 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!