Menu
Gildia Pióra na Patronite

AUTUMN FORGIVENESS - Jesienne Przebaczenie

Już jesień nadchodzi, wcześniej niż powinna.
Jak ja się dziś czuję słodko niewinna.
Chłód wdycham powietrza przyjemny, kojący.
Z płuc w duszę przechodzi woń melancholii.

I chyba mi spokój już dadzą ci ludzie.
Mam w sercu takie dziwne przeczucie,
że pora nadeszła by szczęście odnaleźć,
być z sobą w porządku, nie dręczyć się wcale.

Mój piesku kochany, przepraszam za wszystko -
że chlałam wino, wódę i piwsko.
A ty, mój koteczku też już się nie gniewaj.
Choć, pomrucz mi w uszko i przytul do nieba.

Dziękuję Ci mamo, że mnie urodziłaś
i kochać nigdy mnie nie przestałaś.
I wiem, że na wszystko to pozwoliłaś,
bo chciałaś bym sama to zrozumiała.

Już jesień się zbliża, niedługo październik.
Zobaczę Nergala we własnej osobie.
I pełna nadzieji zaczekam cierpliwie
na chwilę gdy wszystko wybaczę samej sobie.

Najbardziej jesienna piosenka...

Specjalnie dla Luny. :

Szkarłatny Król...

http://www.youtube.com/watch?v=1H7Jsg29Raw

Jesień nadeszła, by odpocząć
W swoim ogrodzie.
Chodź, pomaluj drzewa pustką
I nie lituj się.
Tak wiele rzeczy jest nie spełnionych
jak te liście na ziemi
I nagle zaczyna płakać,
lecz nie wie dlaczego.
Ciężkie są słowa, które przeszywają powietrze,
by obwiesić jej ramiona.
Schwytany w drzewach
Jej monolog :
"Nie zostawiaj mnie samej".

- Adrian Belew -

19 853 wyświetlenia
285 tekstów
6 obserwujących
  • female cenobite

    29 August 2014, 11:55

    Dziękuję. Pozdrawiam. ;)

  • dana1596

    29 August 2014, 11:48

    no cóż, Matyldo, awansowałaś ze Smutasków:)...piękny wiersz, pięknie, jesiennie ale jakże kolorowo, bo z radosną duszą....gratuluję i przytulam, a mamusi zdrowia życzę, ma dobrą córkę:)))