Menu
Gildia Pióra na Patronite

Pokusa graniczna

Już dawno spadły z drzewa płatki
i swoje zrobił czas.
Poczułam wiatr we włosach
i płomień niby zgasł.
Rozsądek przybył z północy
i ukoił rozgorzałe serce,
a teraz znowu chcę, i nie chcę więcej.
Coś się tam w środku ostało,
a owoce leżą pod drzewem przygniłe,
walczę ze sobą by ich nie podnieść
i zasmakować znów
chociaż przez chwilę.

10 906 wyświetleń
92 teksty
2 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!