Menu
Gildia Pióra na Patronite

Już ciemno wszędzie, głucho wszędzie,
a ja obiecałem, że wiersz dla Ciebie będzie.
Tylko w radiu nutka piękna gra,
która mi o Tobie zapomnieć nie da.
Ale o czym tutaj pisać,
skoro oczu Twych nie widać.
Cóż mi z tego, że pamiętam Twój uśmiech,
skoro i tak nie był dla mnie.
Cóż mi z tego, że pamiętam Twój głos,
skoro i tak nie mówił do mnie.
Cóż mi z tego, że pamiętam Twój dotyk,
skoro i tak nie był przeznaczony dla mnie.
Cóż mi z tego, że pamiętam Twój wzrok,
skoro i tak żadne spojrzenie nie było dla mnie.
Pomimo to wiedz jedno,
że gdy Ci będzie smutno,
gdy Ci będzie źle,
pamiętaj o mnie,
ja pocieszę serce Twe.

11 999 wyświetleń
65 tekstów
27 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!