Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wariant D po tygodniu zapomniany

Józef Ce
podpalił się

Związkowiec z kolei
prowadził głodówkę
a później wyszedł i się podpalił
bo jego kolegów
usuwano z pracy jak pluskwy

Krzyk
gdy wszedł płonący
jak zapałka przy twarzy menadżera
który przypala cygaro
i kasuje w komputerze zera

Mężczyzna jest w śpiączce farmakologicznej
będą zwalniać jak zwalniali
głodówka nie pomogła
i wycie syren
pod ścianą stanęło życie
z twarzą nabrzmiałą

" Z nastawnikiem w ręce"

127 803 wyświetlenia
1426 tekstów
95 obserwujących
  • misiek45

    25 June 2013, 23:50

    To żywy wiersz Piotrze z ostatnich wydarzeń i powinni przeczytac go ci co zapomnieli...-pozdrawiam serdecznie:)