Menu
Gildia Pióra na Patronite

MIECZ

Każdyn go powinin mieć -
Łobosieczny długi miecz
Jakby kumuś zadoł rane
Byłoby mu wnet oddane
Dobrze to je przemyślane
Jako bat i kat, na zmiane
Takim mieczym jak dosz cincie
To cie tyż nie minie rżnincie
Bo to cwane je narzyndzie
Że wymierzy łodwet wszyndzie
We stodole,we łoborze
W dumu, w biurze i na dworze
Pod prysznicym w wanie,w mydle
I tak cie dopadnie bydle
Ło nim pomyś sobie właśnie
Zanim koguś twój miecz draśnie

51 513 wyświetleń
593 teksty
70 obserwujących
  • NatusiaK

    19 December 2015, 19:42

    Fajny gość z Ciebie. Pozdrawiam :-)

  • Sierjoża

    5 October 2015, 18:59

    a kumbaj?

  • PetroBlues

    28 September 2015, 16:44

    Prawda potrafi być takim mieczem...niestety...

    Aż sam bym się dobrego winka napił... :P

  • onejka

    28 September 2015, 09:34

    Świetny pomysł !
    :)

  • Sierjoża

    28 September 2015, 09:07

    ;-) nie podum bo ni moge ale powim tak, ze malin aroniów i jabłek:-)

  • fyrfle

    28 September 2015, 08:50

    Wesoło podana mądrość. Klasa jaj zwykle, podaj nazwę wina.