Menu
Gildia Pióra na Patronite

Człowiek głuchy na wszystko

Jezus:
Zagłodzicie mnie
przerażającym przepychem katedr ze srebra

Spoliczkujecie mnie
bezsłownymi obietnicami odpłacenia za łaski

Sponiewieracie mnie
Fałszywym wierszykiem, czy pieśnią

A gdzie znikła miłość prawdziwa?
Czy jej brak to nie rzecz nader dziwna?

Człowiek:
Amen

21 549 wyświetleń
318 tekstów
8 obserwujących
  • RudaDusza

    23 April 2013, 17:20

    Miło mi to słyszeć, zwłaszcza po przeczytaniu nawiasu :)
    Pozdrawiam serdecznie :)

  • topik

    23 April 2013, 17:14

    oj mocne, oj świetne!!!
    (nb. jestem ateistką i mi się to bardzo podoba)!
    gratuluję