Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz Tekst dnia 11 April 2020

rachunek sumienia

Jezu konający w Ogrójcu
zamkniętej kamienicy

przybity do łóżka boleści
samotności gwoździami

szukający Cyrenejczyka
zmęczonym wzrokiem siostry
na szpitalnej Kalwarii

płaczący łzami Matki Bolesnej
w opustoszałej kaplicy

ślepą włócznią niewiary
w białej hostii przebity

zmiłuj się
nad nami

i przebacz
nie tak
jak my odpuszczamy

137 610 wyświetleń
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    11 April 2020, 15:59

    Bardzo Wam dziękuję kochani i tej wiary w Boga, który przybliża nas do siebie i drugiego człowieka życzę Wam w tym czasie. Niech Zmartwychwstaly ożywi w nas miłość i wskrzesi wiarę i nadzieję!

  • kati75

    11 April 2020, 08:30

    Zdrowia , spokoju i oby nastał dla nas Wszystkich lepszy czas.Wesolego Alleluja!

  • fyrfle

    24 March 2020, 11:45

    te ostatnie trzy wersy powodują, że rozważam je. Pozdrawiam.

  • motylek96

    24 March 2020, 07:40

    Modlitwa.