Menu
Gildia Pióra na Patronite

***fantazja

jezioro otoczył poświatą księżyca
opowieść miłosną
w pył gwiezdny rozsypał
i siłą drzemiącą w lirycznych pasażach
zwątpienie z nadzieją
w sonacie swej zawarł

nad brzegiem jeziora muzyką zabrzmiały
akordy tęsknoty
miłości i wiary
on dźwiękiem wielbienia uczucia wyraził

ona została - kształtem fantazji

(Impulsem stała się geneza ,,Sonaty księżycowej" Ludwiga van Beethovena).

39 355 wyświetleń
251 tekstów
27 obserwujących
  • kuloodporna

    28 January 2021, 21:18

    Nic do poprawki jest idealnie.......:)

  • Maryla S.

    28 January 2021, 16:19

    Coś rozciągnęło tekst, nie można tego poprawić, szkoda.