Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

***

Jeżeli miłość do ciebie jest grzechem
To grzeszę

Myślą
Ukrytą w zakamarkach pragnień
Która Ciałem się staje
Kiedy mówię
Kocham

Uczynkiem
Zrodzonym z pożądania
Dalekim od ust i bioder
Z tęsknoty spływających
Gorzkim żalem

Zaniechaniem
Bo nawet kiedy już bliżej się nie da
To przecież chyba można bardziej

Jeżeli miłość do ciebie jest grzechem
Nie wybaczaj

Słowa
Które się boją
Nie zasługują na więcej

15 086 wyświetleń
80 tekstów
22 obserwujących
  • marka

    19 March 2020, 15:21

    Piękny.

  • 14 March 2020, 06:31

    "Myśl, ukryta w zakamarkach pragnień" - bardzo subtelnie to skomponowałaś. :)

  • finezja

    11 March 2020, 21:46

    Dzięki :)

  • yetick

    11 March 2020, 20:57

    Finezyjny klimacik.. chyba nie wszyscy są w stanie go poczuć, ich strata 😉💗