Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Zostań

jeżeli ciebie tu nie ma
to po co udawać życie
celebrować rytuały
pić kawę jeść słodycze
deklamować poezję
zaglądać w oczu głębię
policzone zważone spłacone
zapisane na ścianie jak w sercu
winy przyniesione jak kamień
na pamiątkę podniesiony dłonią
nadal szukającą ciebie
dokąd pójść jeśli puste miejsce
chłodem gasi płomień
jeszcze tak niedawno
płonący w żyłach rozpalając czucie
przyspieszając bicie obu serc
ścieżka wije się jak sznur
oplata myśli

15 311 wyświetleń
144 teksty
8 obserwujących
  • PetroBlues

    6 March 2021, 21:42

    Treść bardzo ciekawa. Niestety leży trochę rytmika, przez co torchę ciężko się czyta. Zadbaj o to, podniesiesz o wiele poziom wiersza. Widzę, że smykałkę do pisania masz, więc myślę, że warto podszlifować technikę. Pozdrawiam ciepło :)