Menu
Gildia Pióra na Patronite

Nadzieja

Jeszcze wczoraj
Świat był uboższy o Twoje
Słowa
I akwarelkę
W kolorze złotego brązu
Malowaną dotknięciem serca

Jeszcze wczoraj
Świat był uboższy o Twój
Zachwyt
I ciepło
Które choć istniało, niepoznane
Nie grzało myśli moich

Jeszcze wczoraj
Świat był uboższy o nasze
Nigdy i być może…

Wyobraźnią tulę nowe marzenia…

15 086 wyświetleń
80 tekstów
22 obserwujących
  • finezja

    11 July 2012, 20:29

    Dzięki:)

  • luterin

    10 July 2012, 23:05

    Zaczytałam się w nadziei...

  • finezja

    8 July 2012, 18:16

    Niezmiernie mi miło:). Dzięki:)

  • Voyage

    8 July 2012, 15:46

    ehhhh, podoba się..;))

  • Carax

    7 July 2012, 23:30

    Tulę nowe marzenia...
    Zgadzam się!

  • finezja

    7 July 2012, 21:15

    Serdeczne dzięki:)

  • finezja

    7 July 2012, 21:01

    To ja Wam wszystkim dziękuje, że czytacie:). Miłego wieczoru:)

  • marka

    7 July 2012, 20:58

    To jak szept czasu i pięknego snu.
    Miłego dnia.
    Dziękuję za możliwość przeczytania tak nastrojowego wiersza.

  • giulietka

    7 July 2012, 20:57

    finezyjnie;)

  • eskimoska86

    7 July 2012, 20:44

    piękny...

    :)