Menu
Gildia Pióra na Patronite

Kolejna przegrana

Jeszcze kiedyś zatęsknisz .. jak ja tęsknie nocy każdej
i pomyślisz, podczas gdy ja już zapomnę całkiem.
Nadzieja stanie się Twoją siłą, wiara ostoją
miłość osłabnie, będąc moją aortą.
Mam Cię na myśli, na końcu języka,
tkiwsz w mojej głowie, non stop, nieustannie
śledzisz we śnie, na ulicy, samotnie..
jesteś tuż za mną, tuż, lecz nie tak dokładnie,
jak o to się modlę.
Jesteś bohaterem, ideałem, idolem,
lecz to ja walczę, idealizuję, ‘guru’ z Ciebie robię.
To ja bitwę przegrywam, ponoszę klęskę, kapituluję,
a Ty nawet nie wiesz, co wokół się dzieje.
Przykro mi, i głupio
i śmiesznie się czuję, lub śmieszna jestem,
bo czy to miłość ?! Już sama nie wiem.
Zamykam ten rozdział z białą flagą na ostatniej stronie
podobnie jak wcześniej, ten któryś raz dosłownie..
Do zobaczenia kiedyś, niech nam się wiedzie, osobno
widocznie tak dla nas jest lepiej.

4388 wyświetleń
55 tekstów
1 obserwujący
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!