Menu
Gildia Pióra na Patronite

jeszcze bym pospała
jak wiosna leniwa
w chmurach głowę schowała
w niebieskich migdałach ukryła

tak by mnie nikt zauważył
nie poczuł i nie usłyszał
na chwile zapomniał
bym mogła stać się zapomniana

troche nieprzytomnie będę Cię kochać
jak złota ćma w ogrodzie pieszcząca ogień
jak rosa w trawie spływająca ospale
spijać będę z ust Twój płomień

gwiazdy obmyje ze snów marzycieli
przygarne ukradkiem ich pragnienia
i puszcze na wiatr jak bańki mydlane
stając się chwilą zapomnienia

28 160 wyświetleń
259 tekstów
3 obserwujących
  • RozaR

    15 April 2018, 20:30

    no - super
    Moje gratulacje