Menu
Gildia Pióra na Patronite

Ścieżka za domem

jeszcze wczoraj mnie witały
twoje drżące dłonie

a dziś głosy słyszę nieznajome
i tajemniczy kroków chód

o moją tęsknotę nie pytaj
czy boli
bo nie wiem czy minie

lecz wierzę że z nieba widać
stworzony przez nas świat

i znajdziesz powrotną drogę
wydeptaną ścieżynkę sprzed lat

101 619 wyświetleń
954 teksty
266 obserwujących
  • kati75

    27 January 2018, 09:38

    https://www.youtube.com/watch?v=eioU-RxZvVE zamiast komentarza;)uśmiech zostawiam M:-)))))))))

    Video eioU-RxZvVE
  • giulietka

    15 March 2017, 07:44

    Muszkieter bardzo się wzruszył, ja zresztą też.
    To niesamowite uczucie widzieć jak łzy mieszają się z kojącym uśmiechem.
    Z głębi serca Ci dziękuję Ci w jego i swoim imieniu.
    A o tej ścieżce nigdy nie zapomnę, gdyż każdego dnia wypatruję Cię na jej skraju.

  • Adnachiel

    14 March 2017, 14:23

    Witaj M. :)
    Interpretacja godna poezji szekspirowskiej, a skoro mój wiersz na takową zasłużył, czuję się przezeń wyjątkowo uhonorowany :)
    Napisałem ten tekst dla pewnego Muszkietera, z resztą obiecałem to całkiem niedawno jego mamie i sobie.
    A jeśli znaleźć w nim można choć cień nadziei i otuchy, to nareszcie udało mi się napisać coś sensownego :)
    Nawiązując zaś do ścieżek, pamiętaj proszę, że jest wśród nich też ta, która prowadzi pod mój próg :))
    Dziękuję i niechaj wena twórcza będzie z Tobą :))

  • giulietka

    14 March 2017, 13:31

    Ślady się zacierają, ścieżki zarastają, fotografie blakną,
    ale jest taka dróżka wpisana w serce, której czas nigdy nie zatrze.
    I to ona czasem tak boli i uwiera, ale jest potrzebna, by pamiętać o tych, którzy kiedyś nią szli z nami przez życie.
    Nie muszę dodawać, że wiersz niesamowity i że oczy mam mokre?;)
    Dodam więc, że mimo nostalgii, między wierszami można znaleźć w nim pocieszenie.