Menu
Gildia Pióra na Patronite

Dzisiaj boję się poranków

Jeszcze wczoraj bałam się… snów.
Przeraźliwie bałam
Bałam się ich na tyle mocno,
że każdej nocy przed zaśnięciem w modlitwie prosiłam Boga,
aby uchował mnie od tych nocnych obrazów.
Dzisiaj je lubię.
Nie. Dzisiaj ich potrzebuję.
Potrzebuję ich na tyle mocno by
żyć…
Bo tylko w nich mogę Cię spotkać,
bo tylko w nich mogę się zbliżyć,
bo tylko w nich mogę Cię
dotknąć,
przytulić,
pocałować.
Tylko w nich mogę z Tobą być.

Dzisiaj boję się poranków,
bo żyć przestaję, gdy się budzę.

7836 wyświetleń
46 tekstów
4 obserwujących
  • DnL

    15 March 2014, 13:55

    Właściwie to zgadzam się.
    heh tak to jest, gdy w kilku słowach próbujesz wyrazić natłok myśli, uczuć i skrajnych emocji.
    Miłego popołudnia

  • awatar

    15 March 2014, 13:24

    "przeegzaltowane" w treści i stylu, choć pomysł podoba się

  • vikkka

    15 March 2014, 11:23

    Oby sny jawą się stały ....ładnie