Menu
Gildia Pióra na Patronite

Wiosna

Jeszcze wciąż gołe drzewa
Jeszcze szarość na trawnikach
Jeszcze w płaszczach człowiek biega
Mówi: wiosnę witać trzeba

Czuć wiosnę w śpiewie ptaków
widać w kwitnących żonkilach w wazonie
nim się obejrzysz zakwitną pola maków
I po wiośnie... Lato! Założysz krótkie spodnie.

Słońce świeci coraz mocniej
Natura zaczyna się ku niemu pysznić
Radośniej chodzisz, uśmiechasz się radośniej
Lato chciałoby się przyśnić

A tu jeszcze wiosny nie ma.
Jeszcze śnieg i zawierucha
przyjdą jeszcze, choć nie trzeba.
Wiosna przecież taka krucha...

21 542 wyświetlenia
318 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!