Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

jeszcze twoją śmierć chcę pojąć w sobie
i jej końce upchnę w piersi - choć wystają
tam gdzie widać mnie najbardziej jesteś ty
a swym oczom nadal nie dowierzam
gdy się otwierają

w ciemnej wstążce włosy zdarzeń
w nich dłoń moja - czas gasnący
czarną nicią spłyną w nagość
wtedy przyjdę - w sercu śpiący

(Ojcu, 27.04.2021)

28 887 wyświetleń
275 tekstów
113 obserwujących