Menu
Gildia Pióra na Patronite

Jeszcze świt rosą opada...

...
Jeszcze świt rosą opada
jeszcze krzykiem budzą się ptaki
niebo błękit w dłoniach układa
i przychodzi w kolorach tak nagłych...
jeszcze...
wiatr tańczy z jutrzenką
wygrywa ostatnie nam takty
skrzypce stroją się spokojem w ciszę
muzyki oddechem ostatnim...
jeszcze....
boso w traw szepcie
idą beztroskie żurawie
ostatnie krople niosą na skrzydłach
przed świtem szeleszczą przy stawie...
jeszcze...
deszczu pocałunki nie stygną
na nagich moich ramionach
wtulona w Ciebie Ty we mnie
noc chcemy przytulić myślami nim skona...
jeszcze...
ostatnie kradzione chwile
zegary zatrzymane pragnieniem
słowa na ustach słowami zastygłe
i naszej bliskości pocałunki jak cienie...
jeszcze...
czuję Twój dotyk na sercu
jeszcze nie opadły emocje tęsknotą
uciekasz mgłami nim dzień przyjdzie słońcem
mrokiem w ukryciu wciąż do mnie powracasz
złocistą nocą...
Anita Steciuk

Blog literacki Anity Steciuk Anioł deszczu...

15 420 wyświetleń
173 teksty
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!