Menu
Gildia Pióra na Patronite

" Sukienka "

Jeszcze raz
tak jak wtedy
latem...
założę dla ciebie
najpiękniejszą sukienkę
tą w czerwone kwiaty

Pójdziemy razem
na naszą łąkę zieloną
gdzie w złotych promieniach słońca
pośród żółtych mleczy
kiedyś
zachwycaliśmy się sobą

I tak jak wtedy
uśmiechać będą się oczy
w uścisku splotą dłonie
a usta w nieśmiałości drżące
powoli odnajdą siebie...

Jak te ptaki w szumiących
koronach drzew znowu
spokojnie skryję się
w twoich ramionach
odnajdując ciepło.. i ukojenie

I chociaż minął czas
dziś...
tak jak wtedy na tej łące
nadal zapatrzeni jesteśmy
w siebie
mimo że nie jeden
w naszym życiu
padał już... deszcz.

Tylko dla ciebie kochany
jeszcze raz
założę
tamtą sukienkę...
w czerwone kwiaty.

* Ins. komentarz Józefa i wiersz - K.so far away

Julka.

54 913 wyświetleń
428 tekstów
95 obserwujących
  • 18 February 2012, 00:07

    No widzisz Pan Arti jak ja wim jak swojom twarz przed innymi chłopami chować. Takich tom jam już dawno dobrze poznał zwłaszacza jak trzy kilonki wychłopiom. Pani Bogusiu współczuje jedno pewne już z Panim nigdy nie ztańcze coby w pysk nie dostać od Pani zazdrosnego chłopa.
    Józek w ostatnie karnawałowe dni wszyćkich pozdrawia.

  • NieBoska

    17 February 2012, 19:43

    ha! mój chłop jest bardzo zazdrosny, skąd Józek wiesz ?

  • anna kowalczyk

    16 February 2012, 12:21

    :)

  • Voyage

    16 February 2012, 01:04

    Józek, tańczyć można ze wszystkimi paniami, kochać jeno jedną , swoją cudną kobietkę..;)))

    A szykuj pensjonat i komnaty , przyjedziemy..;)))

  • 16 February 2012, 00:42

    Ja tylko z mojom Zosiom tańcze nie mam zamiaru od Pani chłopa z zadrości po pysku dostać.

  • NieBoska

    15 February 2012, 18:55

    no i p.Jacek postawił veto żartom, jak mój mąż despota ;)ha!
    a ja sobie zatańczę, z Józkiem ;)

  • 14 February 2012, 00:50

    Panie Artur ja następne dwa bo tyż skompy nie jestem a taki
    Damie jak Julja żałować nie trza zapraszam do pensojonatu to ci my potańczymy i popijem grzańca że tchu wszyćkim zabraknie.
    Józek pozdrawia

  • Voyage

    3 February 2012, 17:11

    Ehhh..Dama się wymigała, ale wybaczyć trza, bo chora..;(

    Julko miła, ja tam do skąpców nie należę, postawię ze dwa..hehe..;)
    i za Twoje czerwone sukienki..;)

    co do wyobraźni, to przecie nasze skrzydła myśli, co w poezję zamieniają zwykłe słowa, nie milcz Kobieto ..;)

    ;)))

  • Julka 10

    3 February 2012, 14:39

    Jacku...tradycyjnie dziękuję...
    najważniejsze, że ze smakiem, to przynajmniej nie będzie czkawki jak po "tanim...winie":):):)

    Arturze...oto...to...my tu gadu-gadu, a najważniejsze umknęło :):) miał być szampan, ale o ile mnie pamięć nie myli to nawet ...dwa, kto jeszcze się wymigał ?

    Miłego dnia Panowie :):)

  • Voyage

    2 February 2012, 15:45

    Kolega miał postawić szampana przecie ??

    ;)))