Menu
Gildia Pióra na Patronite

Strzępki znaczeń

Jeszcze pachną szronem firanki
i mróz już szeptem do snu
gasnące pąki rzęs tuli

Czas nas nie darzy uczuciem
dni okrada ze znaczeń

I tylko spóźnione słowa
cisną się modlitwą do ust
i umierają tęsknotą
na opuszczonej niedbale
zastygłej w bezradności
koszuli

137 934 wyświetlenia
1393 teksty
282 obserwujących
  • giulietka

    8 November 2011, 20:40

    To prawda, czasem bieda motywuje do działania;)
    Trzy kropki w opinii cenniejsze od jednego plusa:)
    Dziękuję i wzajemnie, miłego!

  • No_One_

    8 November 2011, 20:37


    Ja w sumie cieszę się,że
    jestem jeszcze za biedna na rozdawanie
    +/- .
    Dla mnie bardziej wartościowe są opinie,
    one świadczą o tym ,że
    ktoś się zatrzymał na chwilę,
    a nie tylko mechanicznie rozdawał plusy.

    Miłego wieczoru Magdo ;)

  • giulietka

    8 November 2011, 20:34

    Dzięki, że nie tylko czytasz, ale i zostawiasz swój ślad Amel;)

  • No_One_

    8 November 2011, 14:49

    I tylko spóźnione słowa
    cisną się modlitwą do ust
    i umierają tęsknotą
    na opuszczonej niedbale
    zastygłej w bezradności
    koszuli

    Coś wspaniałego .