Menu
Gildia Pióra na Patronite

sens w nonsensie

jeszcze nie dziś
mój miły
bo wczoraj zbyt bolesne było
a jutro romantyzmem kusi

jeszcze nie teraz
choć dusze dwie oziębłe
skomlą o odrobinę ciepła

serca nasze
przechadzają się przez zwodzony most obojętności
i choć biją dla siebie
drżą z obawy
że kiedyś głosu swego nie dosłyszą

jeszcze nie dziś
nie jutro
nie pojutrze
bo gdy jesteśmy razem
istnieje tylko wieczność

13 498 wyświetleń
100 tekstów
21 obserwujących
  • 16 April 2014, 17:11

    Zmotywowałaś mnie do poczytania Twojej twórczości, ten wiersz jest...jak z mojego życia...odroczenie wyroku, nie dziś!
    A MOŻE BĘDZIE amnestia ?
    A, jeśli nie ..sama się uniewinnię, w imię treści Twego świetnego wiersza. A.

  • 14 April 2014, 22:54

    wzruszyłam się, dziękuję :)

  • envie.

    24 September 2012, 14:47

    Dziekuje i pozdrawiam wszystkich ;]

  • aloya

    24 September 2012, 00:06

    "bo gdy jesteśmy razem,istnieje tylko wieczność." piękne słowa, świetny wiersz:))

  • słoneczniki

    23 September 2012, 19:03

    Znaleźć i trwać w tej jednej chwili...

  • 23 September 2012, 18:48

    Piękne!!! i to jest właśnie ....nonsens...bez sensu...

  • envie.

    23 September 2012, 18:40

    Dziekuje serdecznie i nawzajem ;]
    pzdr

  • 23 September 2012, 18:27

    śliczny tekst... bardzo mi się podoba... miłego wieczoru