Menu
Gildia Pióra na Patronite

***

jeszcze nic
jeszcze nic nie zostało napisane
tylko zgrzyt
tylko zgrzyt gasnących nut

krzyki wód
krzyki wód zatłumionych poprzez trud
żyły krwi
żyły krwi nabrzmiałe

przytul dywan płaski
aby zaznać bólu łaski
bądź też cichy w swym wstawaniu
bądź poważny w narzekaniu

tyle razy
tyle razy obiecujesz
nie obiecuj
znów zepsujesz

bądź dla innych
niczym szarfa
niczym chusta
która z tyłu zawiązana

nagle oczy ci przesłania

8803 wyświetlenia
137 tekstów
8 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!