Menu
Gildia Pióra na Patronite
Wiersz

Przetłumacz mnie przez siebie

Jeszcze mnie nie zamykaj
W słowach ciasnych
Spętanych u stóp moich
Jak węże

Jeszcze mnie nie otulaj
Starym kocem dziurawym
Z którego wyłażą mi
ręce

Wymyślaj mnie na nowo
Jak bajkę dla dziecka
Kolorami nie – moimi
Mnie zabarw

Jeszcze mnie nie kończ
I nie definiuj

Będę marą i faktem
Który jeszcze na środku
języka cicho Ci zadrży

Nie degraduj słów
I nie wywyższaj ust
Jeszcze nie kochaj
Jak kocha się zdjęcia

Przetłumacz mnie
Przez siebie
I postaw przecinek

Jeszcze nie miałeś mnie całej

~ dedykowane

18 026 wyświetleń
262 teksty
63 obserwujących
  • 19 January 2013, 22:45

    Dziękuję, Izo ;)

    Zabieraj, kradnij ... :)

  • Kama73

    19 January 2013, 12:53

    Jezu, piękne!
    Wszystkie Twoje wiersze są piękne ale ten jest wyjątkowy.
    Uluś kradnę, bo jest cudny.

  • Cicho_ciemny

    17 January 2013, 22:46

    Gdyby nie rutyna to związki między ludźmi byłyby znośne :)

  • 17 January 2013, 13:17

    Dziękuję i pozdrawiam cieplutko :)

  • agniecha1383

    17 January 2013, 13:06

    faktycznie...dopiero teraz miałam okazję przeczytać... piękny wiersz... i zakończenie...pozdrawiam:)

  • 17 January 2013, 13:03

    Dziękuję ... :)

  • Pechowa_

    16 January 2013, 19:05

    Piękne... ach... jestem pod wrażeniem.. ;)