Menu
Gildia Pióra na Patronite

''Marionetki''

Jeszcze kierowani
przez życie
jeszcze Ci nie decydujący
niedojrzali
zbyt młodzi
a pchają się
do miłości.

Zbuntowani
dziecinni
nie znający życia
nadal ogarnięci słodkością
nie zasmakowali goryczy
a mówią ''kocham''.

Nic o miłości nie wiedzą
jeszcze nie teraz...
nigdy nie uronili prawdziwych
łez cierpienia
nie mają zaszytych serc
bo nigdy im nie krwawiły
wciąż jeszcze mają wąsy
z mleka
a całują
a obejmują
zakochane szczenięta.

4694 wyświetlenia
51 tekstów
6 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!