Menu
Gildia Pióra na Patronite

Błąd Boga

Jest Wielki,
a właściwie niewidoczny.
Jego niezwykłość jest wszędzie,
a rzadko kto ją dostrzega...
Boże!
Dlaczego skrzywdziłeś swój Świat ten stworzony,
kimś kto za nic ma Twego wysiłku dzieło?

To jest jak bajka:zwierzęta, przyroda,
pachnąca zieleń i otchłań niebieska,
tylko po co tu ludzie? Ich pycha, głupota,
która okala ten urok niezwykłego piękna?

Nikt nie zrozumie tego uczucia,
gdy uczuć tych właśnie nigdy nie przeżył.
Boże!
To wielka szkoda, że tym jednym czynem,
za którym idzie powstanie człowieka,
dałeś tak brudną plamę,
której sprać się już
chyba
nie da....

8163 wyświetlenia
72 teksty
9 obserwujących
Nikt jeszcze nie skomentował tego tekstu. Bądź pierwszy!